Griekse aubergines in tomatensaus

Dit recept is super eenvoudig, ontzettend smaakvol en bovendien helemaal vegan. Serveer met rijst en een salade, of gebruik het als bijgerecht bij vis of vlees.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Blik gepelde tomaten / passata (500 gram)
  • zout & peper
  • eventueel peterselie of koriander voor garnering

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in blokjes en leg deze in een vergiet. Besprenkel dit met zout en hussel door elkaar. Leg een halfuurtje apart. Druk hierna het water eruit.
  2. Snijd ondertussen de paprika in blokjes, de knoflook en ui fijn. 
  3. Zet een pan op het vuur, verwarm een goede scheut olijfolie en bak zo’n 5 minuten.
  4. Leg de aubergines apart. Fruit de uien en knoflook in een nieuwe scheut olijfolie. 
  5. Voeg hierna de paprika toe. Bak even mee.
  6. Voeg de passata toe (of pureer zelf je tomaten uit blik en voeg deze toe). 
  7. Voeg de aubergines opnieuw toe. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Garneer met verse kruiden.

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!