Hongaarse paprika kip (paprikás csirke)

Paprikás csirke is een echte Hongaarse klassieker: zachte kip in een romige saus met paprika en tomaat, geserveerd met nokedli (Hongaarse ei-noedels, vergelijkbaar met spätzle).

Hongaarse paprika kip (paprikás csirke)

Ingrediënten

Voor 4-5 personen:

Voor de paprika kip:

  • 1 kg kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml droge witte wijn
  • 2 el bloem
  • 3 el paprikapoeder (mild of pittig naar smaak)
  • Peper en zout

Voor de nokedli:

  • 1 kg patentbloem
  • 3 eieren
  • Water
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Leg de tomaten 10 minuten in een kom met kokend water. Ontvel ze en snijd in kleine blokjes.
  2. Fruit de uien en knoflook in de olijfolie.
  3. Voeg de kipblokjes toe en bak kort mee tot ze rondom wit kleuren. Haal de pan van het vuur.
  4. Strooi de bloem en het paprikapoeder over de kip en roer goed door.
  5. Schenk de witte wijn erbij en roer tot alles goed gemengd is.
  6. Voeg de tomatenblokjes (vers en uit blik) toe en breng op smaak met peper en zout.
    • Voor een pittigere versie kun je scherpe paprikapoeder gebruiken.
  7. Laat het gerecht ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Roer tot slot de crème fraîche erdoor.

Bereiding van de nokedli

Bij Paprika kip (paprikás csirke) hoort nokedli, kleine ei-noedels die lijken op spätzle. Ze nemen de saus perfect op en maken het gerecht compleet.

Ingrediënten

  • 1 kg patentbloem
  • 3 eieren
  • Water
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Breng een grote pan water aan de kook.
  2. Doe de bloem in een kom en voeg de eieren en wat zout toe.
  3. Voeg beetje bij beetje koud water toe en roer tot er een plakkerig, dik maar niet vloeibaar deeg ontstaat.
  4. Schep steeds wat deeg op een nokedli-/spätzle-apparaat en schuif het erdoor, zodat kleine stukjes deeg in het kokende water vallen. Heb je geen nokedli-apparaat? Gebruik dan een grove rasp: schraap kleine beetjes deeg rechtstreeks in het kokende water. Het resultaat is iets onregelmatiger, maar net zo lekker.
  5. Roer regelmatig met een houten lepel zodat de nokedli niet aan de bodem blijft plakken.
  6. Laat ze in totaal ongeveer 15 minuten koken.
  7. Giet af in een groot vergiet, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken.
  8. Meng met een klein beetje olijfolie zodat ze niet aan elkaar kleven.

Serveer bij de paprikás csirke.

Eet smakelijk / Jó étvágyat!

Gemakkelijk én lekker eten?

Wanneer je wel van koken houdt, maar te weinig tijd hebt om recepten uit te zoeken en boodschappen te doen is de maaltijdbox een uitkomst.

Stel zelf je ideale maaltijdbox samen door te kiezen uit aantal personen, aantal dagen en dieetvoorkeuren. Super makkelijk én lekker!